Prachtige steden

Prachtige steden

Op nog geen 30 minuten rijafstand van ons Gastenverblijf zijn er diverse prachtige steden te bezoeken. Zoals bijvoorbeeld de oudste stad van Holland, Dordrecht of wat dacht u van Gouda, de stad die wereldwijd bekend staat om haar kaas en stroopwafels.

Bezoek Nederlands oudste stad en geniet van talloze monumenten en musea, eeuwenoude pakhuizen en de druk bezochte handelsstraten die herinneren aan het welvarende verleden van deze stad aan het water.

Gouda is wereldberoemd om haar kaas, siroopwafels, pijpen en aardewerk. De compacte historische binnenstad met de vele bezienswaardigheden, authentieke winkeltjes, kleine middeleeuwse straatjes, de grachten en de vele hofjes is een bezoek meer dan waard.

De Vesting Nieuwpoort is een van de kleinste vestingsteden van Nederland. Het stadhuis op de Dam is een prima startpunt om Vestingstad Nieuwpoort te ontdekken. Na een rondwandeling over de wallen door het stadje is het goed toeven op een terrasje of een bankje aan de Lek.

Het verhaal van de stad, het bombardement en de wederopbouw, en de vernieuwingsdrift waarmee de inwoners tot op de dag van vandaag vorm geven aan hun stad, maakt van Rotterdam een waanzinnig interessante plek. Een plek waar alles lijkt te kunnen en waar nog heel veel te ontdekken valt.

Dankzij een rijk en roemrucht verleden, strategische ligging aan de oevers van rivier de Lek en de unieke zilverindustrie is Schoonhoven al eeuwenlang populair. Tientallen edelsmeden tonen de mooiste goud- en zilverkunst, laten je het ambacht van dichtbij beleven en maken op maat wat je maar wilt

Struinen door de vesting, cultuur snuiven, funshoppen en een terrasje pakken. Het kan allemaal in Gorinchem! Gorinchem was een belangrijke vesting in de Oude én de Nieuwe Hollandse Waterlinie. En de grootste die nog helemaal intact is. De vestingwallen lopen helemaal rond en geven prachtige uitzichten over de rivieren; uniek in Nederland!