Wandelen en fietsen

Wandelen en fietsen

Proef, ontdek en geniet van onze polder te voet of op de fiets!

Onze omgeving leent zich uitstekend om heerlijk te fietsen of te wandelen. Je fietst of wandelt door een weids landschap, met veel slootjes, knotwilgen, molens en graslanden. Er open diverse fiets- en wandelroutes door ons gebied. Bij ons gastenverblijf liggen een aantal fiets- en wandelroutes tot uw beschikking. Hieronder een paar uitgelichte routes die langs ons gastenverblijf lopen.

Molenroute Alblasserwaard

Een route langs de beroemde molens van Kinderdijk en door het prachtige polderlandschap van de Alblasserwaard. Je passeert tijdens deze route zo’n 20 molens. 57,8 km.

Prachtig rondje door de Alblasserwaard

Vergezichten, molens en het uitzicht op de Lek bepalen de sfeer tijdens deze flinke fietstocht door de Alblasserwaard. 56,8 km

Fietsen langs de Lek

Aan de Lek vind je alles voor een geslaagde fietsdag. Je rijdt door oude plaatsjes vol bezienswaardigheden en langs weidse graslanden. 38,8 km

Rondje Streefkerk langs de Lek

Streefkerk ligt aan de Lek en tijdens deze wandeling loop je dan ook lekker veel langs het water. Het typische, Nederlandse platteland is het decor van je route.

Floris V-pad Etappe 07

Streefkerk ligt mooi op de route van het populaire Floris V-pad dat van Amsterdam naar Bergen op Zoom loopt. Etappe 07 van Schoonhoven tot Nieuw-Lekkerland.

Wandelen in de polder

In de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden vind je meer dan 400 knooppunten, te herkennen aan een routepaal met een nummer erop. De wandelroutenetwerkkaart is verkrijgbaar bij ons.